HTML

Egy dömösi szerencsétlenkedése Esztergomban

Ez a szimpatikus fiatalember idejár Esztergomba Dömösről, hogy minket, tisztességes Esztergomiakat buzeráljon. Ez a megnyerő modorú álompolgár fényképezőgépét fegyverként lóbálva terrorizál minket, tisztességes Esztergomiakat. Ez a snájdig úrfi regisztrált olvasóknak szánt iwiw-üzeneteinket ellopkodja tőlünk, tisztességes Esztergomiaktól. Ez a fedhetetlen úriember megzavarja képviselőink üléseit, tájékoztató fórumát Esztergomban. Ez az elfogulatlan megfigyelő provokál és tüntetést szervez Esztergomban. Ellenünk. És pár kitiltott és kimoderált figura is megtalált minket, hát igyekszünk nekik is lehetőséget adni, hogy megjelenjenek. Csak hogy fájjon.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Bidzsi kis hazugsága az egyházról

2008.08.19. 16:02 Magától Értetődő

(A nagy hazugságok mellett szinte eltörpülnek a kicsik. Pedig Bidzsi kicsiket is hazudik. És azok is fájnak ám. Ráadásul ott van az az oktondi igyekezet, hogy a polgári önkormányzat és támogatói között újabb és újabb konflikust hazudjanak.

Pócsföldit is kiszakítanák a többségi frakcióból. Csakhogy Pócsföldi nem hülye. Nem olyan szűklátokörű, mint Koditek Pál, aki harminc Szenttamási okostojás összecsődülését látva félelmében vonyítva kiugrik a frakcióból, egy mondatban megtagadva öt korábbi döntését és a beléfektetett bizalmat, a kampányához nyújtott segítséget. Pontosabban a kampányt, amiből ő nem is nagyon vette ki a részét. Akkor is helyette kellett dolgoznia egy csomó fideszes aktivistának. Kérdezzék csak meg Meggyest, Steindlt, Knappot.)

Az egyik offlineban arról értekezik Csömpe és Bidzsi, hogy nem támogatta az önkormányzat eléggé az egyházi oktatást. Például a Mindszenty iskola óvodával való bővítését hozzák fel.

Csak hát hazudnak. Mert a történet úgy néz ki, hogy a Mindszenty és a Rudnay Alapítvány szövetkezett egy pályázatra, amin keresztül 50 millió forinthoz lehetett hozzányerni 290 milliót.

Aztán értesítették őket, hogy a 290-et akkor nyernék meg 50-re, ha önkormányzat lenne a partner, mert a Rudnayval csak olyan elbírálási kategóriába kerülnek, ahol 140-re adnak 200-at. Körülbelül. Mondjuk nem Magyarországon, hanem olyan országban, ahol nem ilyen bunkó kommunista hazug banda kezeli a közpénzt, mint a gyurcsikormány, bottal verték volna el a pályázatkezelőt. De nálunk nem.

A Rudnay és a Mindszenty ekkor fordult Esztergomhoz, kérve, vegye át a Rudnaytól a partnerséget. Így is lett. A város betett a mi pénzünkből 50 milliót, beállt partnernekA Rudnay az általa a célra felajánlott pénzt pedig, mert ilyen becsületes és gerinces, köszönettel felajánlotta Esztergomnak. Óvodai, közintézményi célra. Mert ilyen jóízléssel párosult becsületes partnere a városnak az egyházhoz közel álló intézmény, amivel a rossz viszonyt szeretné Bidzsi. Mert ami Esztergomnak jó, az neki fáj, s szeretné elrontani. Mert akkor hogy bizonygathatná, hogy nem jó a viszony? Sehogy.

Esztergom úgy lehetett jófej, úgy kímélte meg a Rudnay-Mindszenty-társaságot plusz 90 milliós kiadástól, hogy vigyázott a mi pénzünkre is.

Eddig tiszta sor.

Vajon Bidzsi mit akart elérni? A rossz viszony bemutatását? Aligha. A kialakítását? Bizonnyal. Hogy ez aljasság? Persze, hogy az.

És a két nagyeszű mer írni arról, milyen kötelességei vannak az önkormányzatnak az egyházzal szemben? Most hagyjuk, hogy a városházán azt beszélik: a két marha együtt bírta összehozni a negyedoldalnyi cikkecskét. Most hagyjuk azt is, hogy éppen Kifaszomezajenci bírt beleugatni a döntésbe. Hogy, hogy nem, éppen ugyanazt mondta, amit Bidzsiék leírtak. Ez most hagyjuk.

De hogy nem sül le a képükről a bőr most kevesellni az egyháznak adott támogatásokat? Amikor agyba-főbe szidják Meggyest, hogy a papokkal van? Amikor a kanonoksorról van szó, minden kifizetett fillérre ráírják, hogy az egyházat gazdagító közpénz. Amikor a Mindszenty iskoláról, dettó. AMikor a Szent Erzsébet kerül szóba? Éppen a bidzsigom volt, ahol azzal vádolták Esztergomot, hogy az egyházi oktatás oltárán áldozta fel Bidzsike iskoláját. Persze, azt semmi módon nem kommentálták, hogy Bidzsike iskolájára is elköltődött 300 millió.

Persze Kovácséknak propagálják az egyházi kapcsolatait, gratulálunk. Mert Kovács az ő emberük. Kovács annyira jó ember volt, olyan jó egyházi kapcsolatokkal, hogy miatta történt pár felelősségre vonás a Szent Adalbertben, a konferenciájuk miatt. Amit végül nem tarthattak meg. Persze bidzsigom és horváthújság, a Válasz kaserolta a feszkót, Kovácsot, Wierdlt, aki bedöntötte a Szent István költözését, a Kanonok sor felújítását. A Kanonok sorét, amit Esztergom csak használ, de az egyház tulajdonol. Na, annak a felújítása  ment szopóágra Wierdl miatt. De őt Bidzsi kaserolja.

Hátnem hülye ő? Még szerencse, hogy ezt mindig írásban is bizonyítani tudja.

Mi meg szemléljük.

Nem múló undorral

Magától  Értetődő
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://senemjosenemszep.blog.hu/api/trackback/id/tr43623266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meggyes a hibás · http://meggyesahibas.blog.hu 2008.08.30. 09:59:59

Dödiiii! Ki a hibás? :) Meggyes a hibás!

meggyesahibas.blog.hu
süti beállítások módosítása